Lesbische politiechef terug in ambt nadat homofobe burgemeester haar had ontslagen

820px-Map_of_USA_with_state_namesChrystal Moore, een openlijk homoseksuele politieagente in Latta, een stadje in de Amerikaanse staat South-Carolina, is weer terug op haar post. In april werd ze na twintig jaar trouwer dienst ontslagen door de nieuwe burgemeester Earl Bullard,die nogal eens anti-homo uitspraken deed. Zo zei hij tijdens een telefoongesprek met lokale media dat hij ‘liever een alcoholist op zijn kind liet passen dan een homo’.

Nog voor hij als burgemeester was beëdigd, vertelde hij de nieuwszender dat Moore verder naar haar baan kon fluiten. Bullard beweerde zoiets als dat ‘haar antecedenten niet waren geautoriseerd’, maar Moore vond het een onversneden homofoob besluit en voelde zich vernederd: ‘Ik leidde een keurig bestaan en deed altijd wat er van me verwacht werd.’ De bewoners van het (overigens conservatieve) stadje protesteerden tegen haar ontslag en stemden in een referendum voor het de burgemeester ontnemen van beslissingsbevoegdheden. Daarop kon het stadsbestuur Moore laten terugkeren op haar post als politiechef.

Lees ook:Homofobe burgemeester VS ontslaat lesbische politieagente
Lees ook:Regisseur van ‘Still Alice’ overleden
Lees ook:Freeheld: film over lesbisch liefdesdrama en strijd tegen sociaal onrecht
Lees ook:Burgemeester trekt zich terug om zijn homorelatie te redden
Lees ook:Julianne Moore: ‘the fight goes on, ook als homohuwelijk erdoor is’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>