Julianne Moore: ‘the fight goes on, ook als homohuwelijk erdoor is’

Ook als openstelling van het huwelijk voor homo’s en lesbiennes door het Amerikaanse Hooggerechtshof wordt erkend, zijn we niet klaar met vechten. Dat zegt Oscar-winnares Julianne Moore (‘Still Alice‘): ‘The fight goes on‘. Ze speelt in de film Freeheld (video-impressie: klik hier), het waar gebeurde verhaal over de inmiddels overleden Laurel Hester. Ze is een lesbische politie-agente in New Jersey.

Nadat terminale kanker bij haar is vastgesteld, levert ze een gevecht met de autoriteiten die weigeren haar partner Stacie Andree naar haar dood haar pensioen uit te betalen, zoals dat bij heterokoppels wel gebeurt. In 2008 won een documentaire over haar verhaal een Oscar. Die documentaire heette ook “Freeheld’, omdat de mensen die pensioenbetalingen moeten beoordelen, ‘freeholders’ worden genoemd. Julianne Moore maakte een ‘I Do’ video als onderdeel van een Lambda Legal campagne, die zich onder meer richt op agressie tegen LHBT’s op scholen een aanvallen op transgenders. Moore: ‘We blijven vechten totdat wij allemaal gelijk zijn. We can do better. We must do better.’

Lees ook:Freeheld: film over lesbisch liefdesdrama en strijd tegen sociaal onrecht
Lees ook:Lesbodocumentaire krijgt Oscar
Lees ook:Oscarnominatie voor lesbodocumentaire
Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam biedt aantal (roze) pareltjes
Lees ook:Regisseur van ‘Still Alice’ overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>