In Berlijn hangen duizend posters tegen homofobie binnen voetbal

In Berlijn hangen de komende tijd duizend posters tegen homofobie binnen de voetbalwereld. Aan de vooravond van het WK-voetbal in Brazilië start de Berlijnse Bündnis gegen Homophobie dinsdag 11 juni met de campagne ‘Voor een voetbalcultuur – zo tolerant als Berlijn’. Daaronder staat te lezen dat homoseksualiteit in het voetbal ‘net zo normaal is als in de hoofdstad van Duitsland’.

‘Berlijn is een van de meest open en daardoor ook meest creatieve stad ter wereld’, aldus de manager van reclamebureau Heldisch, dat de postercampagne bedacht. Heldisch is lid van de Bündnis gegen Homophobie, net als bijna 80 andere Berlijnse firma’s en organisaties op het gebied van cultuur, sport en samenleving. De manager zei erbij dat met deze posters wordt de  voorbeeldfunctie van Berlijn gebruikt om voetbalfans op het hart te drukken: ‘wordt nou eindelijk ook eens net zo liberaal en open als Berlijn’. De campagne wordt ondersteund door de LSVD Berlin-Brandenburg (Lesben und Schwulenverband) en de stad Berlijn en loopt tot het midden van de zomer. Overigens was er een fikse ruzie over de CSD-Berlin van dit jaar ,de jaarlijkse Gay Parade in de hoofdstad. De twee strijdende partijen kwamen er niet uit, dus komt er naast de ‘normale’ CSD een alternatieve CSD. ‘Getrennt marschieren’, kopt de Berlijnse Tagesspiegel.

Zie ook: hoe ontloop je de oranjegekte?

Lees ook:Homo’s organiseren videowedstrijd op scholen over tolerantie
Lees ook:Berlijns homoblad Siegessaüle 25 jaar
Lees ook:Roze Wowi stapt op als burgemeester Berlijn
Lees ook:In maart opent in Berlijn opvanghuis voor LHBT-asielzoekers
Lees ook:Easter 2010 Fetish-Festival Berlin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>