Homo’s organiseren videowedstrijd op scholen over tolerantie

IMG_20160515_130041Berlijnse homo’s en lesbo’s zoeken een ‘respect-ambassadeur‘ op scholen. Ze organiseren een video –en fotowedstrijd voor scholieren in de Duitse hoofdstad met als motto: ‘Stuur ons jouw boodschap voor tolerantie. Homo’s en lesbo’s horen daarbij!’ ‘Te gekke ideeën zijn welkom’, schrijft het Berlijnse homoblad Siegesäule – één van de initiatiefnemers – op haar site. ‘Je hebt alleen een handy –of digitale camera nodig om eraan mee te doen.’ Jongeren kunnen tot en met 5 januari video’s en foto’s met als thema respect en tolerantie insturen: ze worden gepresenteerd op de site van Siegessäule en zeig-respect.de. Lezers kunnen hun favorieten nomineren; een jury met onder andere bekende Duitsers kiest de uiteindelijke winnaars.

Het is een gezamenlijk initiatief van het Berlijnse homoblad ‘Siegessäule’, Mister Wong en de LSVD Berlin-Brandenburg. De Lesben und Schwulen Verband Deutschland (LSVD) is de Duitse equivalent van het COC, met regionale afdelingen in het hele land. Mister Wong is een social bookmarking service in zes talen en met wereldwijd meer dan 7 miljoen gebruikers.

Lees ook:Ook Duitsers protesteren tegen Poetin
Lees ook:Berlijns homoblad Siegessaüle 25 jaar
Lees ook:Duitse Staatssecretaris schampert over homojongeren
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend
Lees ook:Duitse homostellen krijgen meer rechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>