Is Rutte nou homo of niet?

To be or not to be‘, is een van de beroemdste spreuken uit de toneelliteratuur, uit Hamlet van Shakespeare. Zou dat ook opgaan voor Mark Rutte? ‘To be gay or not to be gay?’ Omdat hij nooit is gespot met een dame aan zijn zijde, gaan er al langer geruchten over zijn seksuele geaardheid. Afgelopen maandag beweerde radiopresentator Jan Roos op Radio 1 dat Rutte een relatie met een man heeft. Dat zou ‘persoonlijk aan hem bevestigd’ zijn, zei Roos.

Het bericht verspreidde zich als een lopend vuurtje door het hele land , maar volgens een woordvoerder van Rutte ‘klopt de bewering van geen kanten’. Roos blijft volhouden en zei dat hij het nieuws uit ‘betrouwbare bron’  heeft, ‘een intieme kennis van de premier, iemand die hem goed kent.’ Volgens de programmamaker ‘weet je bijna zeker dat het waar is, als de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) iets ontkent. Jort kelder, ook een goede vriend van Rutte, zei in DWDD dat de premier ‘op rondborstige blonde dames valt’. Mocht dat toch niet zo zijn, dan zou Nederland zijn eerste openlijk homoseksuele premier hebben, maar is zeker niet de eerste ter wereld. Landen als IJsland (Jóhanna Siguroardóttir) en België (Elio dit Rupo) gingen hem al voor.

Lees ook:Premier België in jury Mister Gay Vlaanderern
Lees ook:Mark Rutte is Lesbisch
Lees ook:Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier
Lees ook:Petitie: Rutte niet naar Rusland!
Lees ook:Premier Luxemburg trouwt met partner zodra wet op homohuwelijk ingaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>