‘Een wereld van verschil’ – grootschalig onderzoek seksuele gezondheid LHBT’s

downloadVoor het eerst is in Nederland de seksuele gezondheid van LHBT’s grootschalig onderzocht. Met het onderzoek ‘Een wereld van verschil’ is een uniek beeld verkregen van de seksuele gezondheid van LHBT’s en de facturen die hiermee samenhangen, meldt het kenniscentrum seksualiteit RutgersWPF op haar website. Zo is bekeken hoe tevreden LHBT’s zijn over hun seksleven en in hoeverre seksuele problemen en seksueel geweld voorkomen.

Seksuele grensoverschrijding (zoals ongewenste opmerkingen en aanrakingen) en seksueel geweld komen in alle groepen voor. Transgenders hebben meer seksuele problemen en zijn minder tevreden over hun seksleven. Het onderzoek laat zien dat preventie van seksueel geweld onder LHBT’s meer aandacht verdient: voorkomen, tijdig herkennen en voorkomen van herhaling. Transgenders verdienen passende, professionele hulp voor hun seksuele problemen, stelt het rapport, dat eind april is uitgebracht: ‘Professionals dienen LHBT-sensitief te zijn’.

Lees ook:Geef je bloot – opvolger Schorer Monitor
Lees ook:Geef je bloot op Schorer Monitor 2009
Lees ook:Zorg voor de gezondheid van homoseksuelen
Lees ook:Bijna een kwart van de homo- en bimannen in UK nooit op hiv getest
Lees ook:Onderzoek COC Amsterdam: OnBIkend maakt onBImind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>