Billie Jean King toch naar Sotsji

De Amerikaanse oud-tennisvedette Billie Jean King gaat toch naar Sotsji. Namens president Obama woont ze de sluitingsceremonie van de Winterspelen bij. Obama had haar al eerder gevraagd deel uit te maken van de Amerikaanse delegatie die naar de opening van de Spelen zou gaan, maar ze moest afzeggen toen haar moeder ernstig ziek werd. Op de dag van de opening overleed haar moeder op 91-jarige leeftijd.

Obama had een aantal openlijk homoseksuele Amerikanen gevraagd om als officiële delegatie naar Sotsji af te reizen, waarschijnlijk om daarmee een statement af te geven tegen het Russische anti-homobeleid. Naast King waren dat kunstrijder Brian Boitano en ijshockeyster Caitan Cahow. Naar de sluiting gaan King, de Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse ambassadeur in Rusland en de oud-schaatsers Bonnie Blair en Eric Heiden. Ze gaan ook een aantal wedstrijden en het olympische dorp bezoeken.

Lees ook:Homorechtenactiviste in plaats van Obama naar Winterspelen
Lees ook:COC start petitie tegen zware delegatie naar Sotsji
Lees ook:Ook Neelie Kroes vindt delegatie Sotsji te zwaar
Lees ook:IOC-lid Italië: ‘Absurd dat VS 4 lesbo’s naar Sotsji stuurt’
Lees ook:Mannen in kilts taboe tijdens opening Winterspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>