Homo’s zorgen indirect voor meer nageslacht

IMG_20160522_121512Wetenschappers zeggen dat er een ‘homo-gen’ bestaat dat vrouwen attractiever maakt voor mannen, om het aantal kinderen dat ze krijgen op te krikken. Onderzoek lijkt uit te wijzen dat mannelijke homoseksualiteit aangeboren, onveranderbaar en genetisch bepaald is. Maar als dat in een gen verpakt zit, zou dat ten koste gaan van eigen kansen om genetisch te worden doorgegeven aan volgende generaties: homoseks zorgt immers niet voor nakomelingen. Waarom lopen er dan überhaupt nog homomannen rond? Waarom hebben die ‘homo-genen’ er dan niet voor gezorgd dat homo’s inmiddels zijn uitgestorven? Dat hebben wetenschappers een aantal jaren onderzocht aan de universiteit van Padua in Italië.

 

Ze ontdekten dat moeders en naaste vrouwelijke familieleden van homomannen meer nakroost krijgen dan die van heteromannen. Een ‘homo-gen’ zou ‘de boel in balans brengen’: dezelfde genetische factoren die van een man een homo maken, zouden de vruchtbaarheid bevorderen van hun naaste vrouwelijke familieleden. Tot nu toe weet niemand welk gen dat is, maar vermoed wordt dat het ergens in het X-chromosoom zit. Mannen erven maar één X-chromosoom: die van hun moeder. Dat gen zou zowel homoseksualiteit bij mannen als vruchtbaarheid bij vrouwen bevorderen. Als een dochter het gen erft, hoeft ze niet persé lesbisch te zijn, maar kan het gen wel doorgeven aan haar zonen.

 

Volgens de onderzoekers is de overeenkomst tussen homo’s en hun moeders en tantes niet ver te zoeken: het gen lijkt de aantrekkingskracht tot mannen te vergroten en daardoor van mannen homo’s maken en vrouwen meer promiscue. Volgens de onderzoekers niet omwille van seks of promiscue gedrag, maar om de beste mannetjes aan te trekken om voor sterk nageslacht te zorgen: iets heel ‘normaals’ in de natuur. Ze zouden niet alleen vruchtbaarder zijn, maar ook extroverter, grappiger, vrolijker en relaxter. Ze zouden probleemlozer tegenover de wereld om zich heen staan. ‘Kortom: zij zijn perfect voor mannen’, aldus de leider van het onderzoek, Camperio Ciani. De nieuwe studie wordt gepubliceerd in het komende nummer van de Journal of Sexual Medicine.

Lees ook:Hoe kleiner de man, hoe jaloerser hij is
Lees ook:Meer geslachtsveranderingen bij dieren door opwarming aarde
Lees ook:Mobieltje beschadigt sperma
Lees ook:Lisa Kudrow: ‘Homomannen zijn biologisch superieur’
Lees ook:Mannen zijn egoïsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>