Wegpesten treft niet alleen homostellen

Tot nu toe zijn er in heel Nederland zeker 34 gevallen bekend van weggepeste homo’s. In 2010 ging het om 29 gevallen, het jaar daarvoor om 27. Dat blijkt uit cijfers van antidiscriminatiebureaus en politiecorpsen. Maar er worden niet alleen homostellen weg getreiterd. In totaal zijn er tot nu toe al 158 gevallen geweest waarbij mensen zijn weggepest. Naast seksuele geaardheid ging het nogal eens om ras (95 gevallen) en het hebben van een handicap (11 gevallen). In 2010 werden er 194 incidenten gemeld, een jaar eerder 142.

Volgens de bureaus zijn de genoemde aantallen ‘het topje van de ijsberg’, onder meer omdat discriminatie niet altijd wordt herkend en geregistreerd. De vereniging wil dat wijkagenten en ‘woonconsulenten’ beter worden opgeleid om discriminatie te herkennen en ermee om te gaan. De PvdA heeft Kamervragen gesteld aan minister Opstelten van Veiligheid & Justitie: de partij wil dat er een offensief komt tegen dergelijke ‘haatcriminaliteit’. PvdA Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat daders van intimidatie, haat en geweld hard worden aangepakt. De Stichting van de Gay Krant richtte en landelijk meldpunt in voor weggepeste homo’s.

Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Aanpak homofoob geweld wordt topprioriteit politie
Lees ook:Homo netwerkmiddag PvdA
Lees ook:COC en minister Van der Steur praten over veiligheid LHBTI’s
Lees ook:Huisuitzetting gezinnen met probleemjongeren werkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>