Website over ‘laatste taboe’ – homo en sport

Het laatste taboe in de sport – homoseksualiteit – wordt bespreekbaar gemaakt in de website alliantie-gelijkspelen.nl. Op vrijdag 19 februari, de Internationale dag tegen homofobie in het Voetbal, ging de website van start. De site biedt informatie om de sportwereld homovriendelijker te maken. Iedereen die bij sport betrokken is, trainers, publiek, beleidsmedewerkers, bestuurders en docenten, kan er terecht voor informatie, maar ook zelf aan de slag om homofobie uit de sport te bannen. ‘Omdat een homovriendelijk sportklimaat bijdraagt aan een betere atmosfeer op verenigingen en ervoor zorgt dat iedereen zichzelf kan zijn’, aldus het persbericht.

 

Er lopen in Nederland zon 750.000 sporters rond die zichzelf als niet heteroseksueel beschouwen. Velen durven niet uit de kast te komen en als ze dat doen, ondervinden ze problemen in de sport die ze beoefenen. De Alliantie Gelijkspelen heeft als doel om de emancipatie van homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders in de sport te bewerkstelligen. Partners in deze alliantie zijn: NOC*NSF, Movisie, De Nederlandse Sport Alliantie, COC Nederland, Stichting Homosport Nederland en de John Blankenstein Foundation.

Lees ook:Britse sportorganisaties tekenen verdrag tegen homofobie
Lees ook:Europese voetbalbonden tekenen European Diversity Statement in Amsterdam ArenA
Lees ook:Britse premier pleit voor homo rolmodellen in sport
Lees ook:Hetero’s komen voor homo’s op in filmpjes
Lees ook:Ron Vlaar eerste Nederlandse voetballer die homo’s steunt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>