Website sense.info verwelkomt miljoenste bezoeker

Eind maart 2009 presenteerde het ministerie van VWS de nieuwe website sense.info. Deze blijkt in een grote behoefte te voorzien. Vandaag werd de site voor de miljoenste keer bezocht. Sense.info beantwoordt vragen over seksualiteit, relaties, anticonceptie en soa’s. Jongeren kunnen er chatten of mailen met medewerkers van de Sense Infolijn of ze kunnen via de site een afspraak maken met een Sense-spreekuur bij hen in de buurt (bron: perbericht).

 

‘Ontdek je lichaam’ is – na de homepage - verreweg de meest bezochte pagina van de site. Hierop kan je een ontdekkingsreis maken naar de gevoelige plekjes van jezelf en die van je partner. Je leert je eigen lichaam en dat van je partner kennen en krijgt tips over wat fijne seks kan zijn. De pagina’s die vervolgens het meest bezocht worden, zijn: ‘Vrijen’, Meisjeslichaam’, ‘Jongenslichaam’ en ’Vrijen, de eerste keer’. Jongeren blijken de site te waarderen om de betrouwbare en volledige informatie. Als ze niet de gewenste informatie op de site vinden, kunnen ze s chatten, mailen of bellen.

 

Van de bezoekers vroegen er 9400 om een persoonlijk advies. Daarnaast wordt de speciale chatbot ‘Bzz’ veelvuldig geraadpleegd. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar die liever een face-to-face gesprek willen, kunnen via de site afspraken maken voor de gratis Sense spreekuren in heel Nederland. Deze worden georganiseerd door GGD’s en hun regionale partners. Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers Nisso Groep, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw. Sense.info is geïnitieerd door het Ministerie van VWS.

Lees ook:Alle informatie over homo- en biseksualiteit vind je op Sense.info
Lees ook:Bussemaker lanceert jongerensite over seksualiteit
Lees ook:Online seksuele voorlichting door homovloggers op sense.info
Lees ook:Sense.info vraagt jongeren op voor documentaire
Lees ook:Kussengevecht aftrap van MAAK SEKS LEKKER DUIDELIJK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>