Aantal mensen met hiv neemt toe

Het aantal mensen met hiv is het afgelopen jaar toegenomen met 1700. De jaren ervoor steeg het aantal ieder jaar met ongeveer 1100. Bij Stichting Hiv Monitoring stonden in juni 14.960 mensen geregistreerd. Sinds 1996 zijn er medicijnen, die het virus remmen. Daardoor is het aantal mensen dat aan de gevolgen van aids sterft, sindsdien aanzienlijk gedaald.

 

Door de succesvolle behandeling nemen mensen meer risico’s. Met name jonge homo’s hebben vaker onbeschermde seks. Onder mensen met hiv is aids nog altijd de doodsoorzaak nummer 1. In 2007 stierven in Nederland 66 mensen aan aids: 18 meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Van 1983 tot en met 2007 zijn in Nederland 4344 mensen aan de gevolgen van aids overleden. In 1982 werden in ons land de eerste ziektegevallen geconstateerd. Een jaar later was het eerste sterfgeval.   

Lees ook:Aantal soa’s in Amsterdam nadert piek van jaren tachtig
Lees ook:Forse toename aantal homo’s met hiv
Lees ook:Aantal hiv-infecties daalt
Lees ook:Aantal soa’s neemt toe, minder nieuwe hiv-disgnoses
Lees ook:Heterovrouwen barebacken vaker dan homomannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>