Actrice en oud-voorzitter COC Amsterdam Cox Habbema overleden

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Actrice Cox Habbema is maandag overleden. Dat heeft haar familie bekend gemaakt. Ze werd 72 jaar. Eind jaren ’90 en de eerste helft van het nieuwe millennium was ze voorzitter van de regionale COC-vereniging COC Amsterdam. Habbema debuteerde in 1967 als actrice bij Toneelgroep Centrum. Van 1969 tot halverwege de jaren ’80 woonde en werkte ze in Oost-Berlijn (toen ‘de muur’ – zie foto – er nog stond). Daar was ze verbonden aan het Deutsches Theater.

Van 1986 tot 1996 was Cox Habbema directeur van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Café Cox, een ruimte in het gebouw aan de Marnixstraat, is naar haar vernoemd. Na haar afscheid van de schouwburg was ze actief in bestuurlijke functies op cultureel gebied, zoals het voorzitterschap van de Federatie van Kunstenaarsverenigingen. En van COC Amsterdam, toen de vereniging nog in de Rozenstraat zat.  In 2002 verscheen haar autobiografie ‘Mijn koffer in Berlijn‘.

Lees ook:DeLaMar Theater krijgt Wim Sonneveldzaal
Lees ook:Carla Mulder met ‘Meisje Loos’ in Amsterdam
Lees ook:Carla Mulder brengt ‘Meisje Loos’
Lees ook:Reprise Angels in America in Amsterdam
Lees ook:Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>