It’s Raining Men als protestsong terug in de Britse Top-40

IMG_20160517_102331De gay anthem ‘It’s Raining Men‘ uit 1983 is terug in de Britse Top-40. Een campagne op Facebook om de song op nummer 1 te krijgen, blijkt te werken. De Britten gebruiken het nummer nu als protestsong tegen de homofobe onzin die een lid van de UKIP (UK Independance Party) recentelijk uitkraamde. David Silvester riep dat de recente overstromingen in de UK een straf zijn, omdat Engeland en Wales het huwelijk heeft opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht.

Om te laten zien dat er nog wel wat anders naar beneden kan komen dan regen en hagel, wordt opgeroepen om de song op Facebook te liken. Wij herinneren ons ‘It’s Raining Men’ vooral als het hoogtepunt van de opening van de Gay Games in Amsterdam in 1998, toen de dames het nummer in een uitzinnige ArenA zongen, begeleid door een striptease-act van 200 matrozen (klik hier voor een filmfragment).

 

Lees ook:It’s Raining Men protestsong tegen homofobe Britse politicus
Lees ook:Facebook lanceert Pride-stickervel
Lees ook:Meidengroep K3 zingt cd vol over de homo-liefde
Lees ook:Eerste same-sex koppels bij Strictly Come Dancing
Lees ook:Homohuwelijk in Massachussetts verruimd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>