Surinaamse erotiek

Westerse fatsoensnormen en koloniale angst voor zwarte hyperseksualiteit hielden onderzoek en discussie tegen. Onderzoek naar seksualiteit was onderdeel van familiestudies; homoseksualiteit leek helemaal niet te bestaan. Binnen de Surinamistiek komt er langzamerhand meer belangstelling voor. Het Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek (IBS) organiseert op zaterdag 27 oktober haar jaarlijkse colloquium (wetenschapsdag) in het Tropenmuseum in Amsterdam, dat zal gaan over seksualiteit en erotiek in Suriname.  

De toegenomen belangstelling en grotere openheid zijn het gevolg van globalisering: migratie van homo’s en lesbo’s uit het Caribische gebied, de mondiale strijd tegen de verspreiding van hiv/aids, internationale sekshandel, grotere economische afhankelijkheid van toerisme, ook van sekstoerisme. Al deze zaken komen aan bod, net als seksueel overdraagbare ziektes, maar ook de invloed van seksualiteit op de fantasie: beeldende kunst, literatuur en muziek (calypso, soca) uit het Caribische gebied.  

Op het programma staan onder andere: Surinaamse seksualiteit, overspel en hindoeïsme, Surinaamse homo’s, vaginale stoombaden in Suriname (‘Wasi ondrosei’), vrouwenhandel en Afro-Surinaamse zangspelen. Mama Cash, CCDO en NiNSEE ondersteunen met een financiële bijdrage. De dag begint om 10.15 uur meteen welkomstwoord van IBS-voorzitter Peter Sanches , duurt tot 17.00 uur en kost 10 euro.  

www.surinamistiek.nl

Lees ook:Surinaamse rapper: ‘kogel voor homo’s’
Lees ook:Suriname nog niet toe aan homorechten
Lees ook:COC roept clubs en concertzalen op om Surinaamse antihomo-band te weren
Lees ook:Pinkstergemeente huwelijkt ‘genezen’ homo’s uit
Lees ook:Homofobe taal in Surinaams parlement

1 Reacties // Reageer

One thought on “Surinaamse erotiek

  1. Ik

    Er is 1 plaats in suriname die actief adverteerd als gay-vriendelijk: kekemba resort
    zwembad hot tub sauna appartementjes
    There is 1 place in suriname which actively advertise as gay-friendly: kekemba resort
    swimming pool hot tub sauna apartments

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>