Graham Moore in dankspeech: zelfmoordplannen op zijn 16e omdat hij ‘anders’ was

IMG_20160517_101455Graham Moore heeft een Oscar gekregen voor Beste Screenplay voor ‘The Imitation Game‘. De film gaat over de Britse wiskundige Alan Turing (zie foto) die in de Tweede Wereldoorlog de enigma-code van de Duitsers wist te kraken, maar in 1954 zelfmoord pleegde omdat hij voor homoseksualiteit was veroordeeld (trailer: klik hier). Tijdens zijn dankspeech vertelde de scenarioschrijver dat hij als tiener zelfmoord wilde plegen.

Op zijn zestiende had hij ‘het gevoel nergens bij te horen. ‘En nu sta ik hier’, zei Moore. Hij droeg zijn woorden op aan alle jongeren die zich anders voelen en nergens bij horen: ‘Dat doe je wel (…) Stay weird, stay different!’ Met zijn openhartige toespraak wist hij de hele zaal te ontroeren, volgens een aantal media het hoogtepunt van de avond. De hele zaal gaf hem een staande ovatie.

Lees ook:Hoe een homo zijn redder terugvindt die hem weerhield van zelfmoord
Lees ook:Man klaagt arts aan die zegt dat hij lijdt aan ‘chronische homoseksualiteit’
Lees ook:Medestudenten mogelijk aangeklaagd om zelfmoord homotiener
Lees ook:Modeontwerper McQueen pleegt zelfmoord
Lees ook:Regisseur van ‘Still Alice’ overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>