Laatste film Robin Williams – als oudere homo – wordt misschien nooit vertoond

Robin Wiliams werd op 11 augustus dood in zijn huis in Californië gevonden. De beroemde Amerikaanse filmster pleegde zelfmoord. Hij speelde een homo in de cultmovie The Birdcage (trailer: klik hier) en liep als vrouw rond in Mrs Doubtfire. Zijn laatste film Boulevard wordt misschien nooit op het witte doek vertoond. Daarin speelt de 63-jarige Williams een getrouwde man die op latere leeftijd uit de kast komt.

De film werd een aantal maanden voor zijn dood vertoond op het Tribeca Film Festival in New York (in april 2014) en kreeg lovende kritieken. Volgens ingewijden zijn er geen geldschieters bereid gevonden om de film uit te brengen en in de bioscoopzalen te vertonen. Misschien is het onderwerp voor menigeen te controversieel: een oudere, getrouwde man wordt verliefd op een homo-prostituee en komt uit de kast. Zelf omschreef Williams de film voor zijn dood als ‘een mooie, trieste film’.

Lees ook:Film ‘Carol’ – lesbische liefde in de jaren ’50
Lees ook:Oscarnominatie Colin Firth voor ‘A Single Man’
Lees ook:Maak kan op vrijkaarten voor Holding the Man
Lees ook:WEEKEND: Prijswinnend gay drama eindelijk in de Nederlandse bioscopen
Lees ook:God Hates Fags kerk wil begrafenis Robin Williams verstoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>