Oscarnominatie Colin Firth voor ‘A Single Man’

IMG_20160515_160628Colin Firth (1960) is voor een Oscar genomineerd voor zijn rol als homo professor in ‘A Single Man’ (klik hier voor de trailer). Het is de eerste Oscarnominatie voor beste mannelijke hoofdrol voor de Britse acteur.  ‘A Single man’ is het debuut van de beroemde modeontwerper Tom Ford, gebaseerd op een korte roman van Christopher Isherwood uit 1964. Het speelt zich af op één dag in Los Angeles anno 1962, een tijd waarin homoseksualiteit nog een baanbrekend thema was. Firth speelt een gereserveerde man: homo’s hadden in die tijd niet zoveel andere manieren om zich door het leven te slaan.

Het personage lijdt aan eenzaamheid na de dood van zijn partner. Sinds de première in september op het filmfestival van Venetië kreeg de film lovende kritieken. Daar ontving Firth een Gouden Leeuw voor de beste mannelijke hoofdrol. De film draait nu ook in een aantal bioscopen in ons land: klik hier. Firth zit in de race voor beste mannelijke hoofdrol met George Cloony (‘Up in the Air’), Jeff Bridges (‘Crazy Heart’), Morgan Freeman (‘Invictus’) en Jeremy Renner (‘The Hurt Locker’).

Lees ook:Bafta Colin Firth voor ‘A Single Man’
Lees ook:Colin Firth wint Gouden Leeuw met homorol
Lees ook:‘A Single Man’ wint Queer Golden Lion in Venetië
Lees ook:Tv-tip: A Single Man op Nederland 2
Lees ook:Bafta voor acteur homorol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>