Homojongerenblad Expreszo gaat verder als website

downloadExpreszo, het blad van de LHBT-jongerenvereniging, verdwijnt als glossy en gaat uitsluitend online verder. Begin oktober viel de laatste gedrukte versie op de deurmat en vrijdagmiddag 25 oktober werd de nieuwe website gelanceerd. Het blad was al jaren actief op het web, maar de complete overstap naar de digitale wereld ‘biedt meer mogelijkheden’, aldus de hoofdredactie: ‘Door gebruik te maken van social media en video kunnen we makkelijker inspelen op de actualiteit’. Op de nieuwe website worden de activiteiten van Expreszo voortgezet. Alles wat de redactie produceert, is vanaf nu gratis online beschikbaar.

Expreszo wil zich meer dan voorheen profileren als belangenvereniging voor jongere LHBT’s en denkt dat zij online veel makkelijker te bereiken zijn: ‘We zijn klaar voor de toekomst’, aldus de redactie. Expreszo ontstond in 1988 als vrijwilligersorganisatie van, voor en door LHBT-jongeren. Onder de vleugels van het COC verscheen daarna het blad. Op 1 januari 2012 werd Expreszo een zelfstandige vereniging. Jongeren kunnen hun abonnement omzetten in een lidmaatschap. Tegelijkertijd met het verdwijnen van de papieren versie stapt zittend hoofdredacteur Tom Haines op. Hij wordt opgevolgd door Wouter van Dijke, die op dit moment de website onder zijn hoede heeft.

Lees ook:Expreszo gaat online – gedrukte versie verdwijnt
Lees ook:Homojongeren willen zelf hun beweging sturen
Lees ook:Dagblad DePers kleurt 12 pagina’s roze
Lees ook:COC Limburg start met Expreszo
Lees ook:Expreszo pakt uit tijdens Amsterdam Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>