Krol: ‘Er gaat niks ernstigs gevonden worden’

Er komt een onderzoek naar mogelijke subsidiefraude door Henk Krol. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat de Auditdienst van het Rijk de boeken inspecteren van de voormalige stichting Vrienden van de Gay Krant. Zelf is Krol er niet bang voor: ‘Er gaat niks ernstigs gevonden worden’, zei hij zaterdag op Radio 1. Krol, voormalig leider van de politieke partij 50Plus, was eerder directeur van de Gay Krant. Hij zou subsidie van de overheid hebben gebruikt voor zijn commerciële bedrijven. Dat zou het AD vorige maand op basis van interne stukken hebben aangetoond.

Ook de curator zou hebben vastgesteld dat zijn nu failliete ondernemingen dreven op belastinggeld, waaronder seksshop GayTel. Tussen 2008 en 2011 kreeg hij 3 ton van het Rijk om een digitale ontmoetingsplek voor jongeren op te zetten. Vorig jaar moest Krol opstappen als Tweede Kamer-fractievoorzitter van 50Plus toen bekend werd dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay krant niet had afgedragen. Eerder reageerde Krol te hopen dat het onderzoek ‘een einde maakt aan de onzin die circuleert’.  Zaterdag zei hij dat er alleen geruchten zijn dat het geld gebruikt is voor zijn bedrijven. Op dit moment is hij kandidaat voor het Europees Parlement voor 50Plus.

Lees ook:Onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik Henk Krol
Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Krol bereid schuld Gay Krant te betalen
Lees ook:Rechtbank Den Bosch: Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>