Sally Fields vindt opvoeden homoseksuele zoon ‘een privilege’

imagesDe Amerikaanse filmster Sally Fields heeft een hartverwarmende brief geschreven over de opvoeding van haar homoseksuele zoon Sam, om openstelling van het huwelijk in de hele VS een hart onder de riem te steken. De winnares van twee Oscars heeft drie zonen, van wie Sam, de jongste, homo is. Ze omschrijft het grootbrengen van haar homo-zoon als ‘een van de grootste privileges in mijn leven’.

‘Toen ik zag hoe hij worstelde met zijn gevoelens, wilde ik ingrijpen’, schrijft Fields. ‘Maar zijn oudere broers hielden me tegen. Ze zeiden dat ik die weg voor Sam niet kon afleggen, dat moest hij zelf doen. Ik kon het hem makkelijker maken door er zichtbaar voor hem te zijn en door hem simpelweg lief te hebben. Uiteindelijk (twee jaar later, red) was Sam in staat om voor zichzelf op te staan en te zeggen: ‘ik ben homo’. Een van de grootste privileges van mijn leven was dat ik deel van Sam’s reis daarheen mocht zijn. Sally Fields (1946) werd ster in The Flying Nun (1967-70). In 1979 kreeg ze een Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in ‘Norma Rae’, in 1984 voor haar rol in ‘Places in the Heart’. Op gtelevisie had Field een terugkerende rol in ER, waarvoor ze in 2001 een Emmy kreeg.

Lees ook:Homoseksualiteit ‘not a civil right, it’s a human wrong’
Lees ook:Rob Reiner draait geen films meer in North-Carolina vanwege anti-homowet
Lees ook:Brad Pitt en Angelina Jolie in het geheim getrouwd
Lees ook:Homo’s, terroristen en een homomoeder
Lees ook:Tweederde jongeren nog nooit soa-test gedaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>