De Seksparadox brengt seksuele staat van Nederland in kaart

download (1)Maandag 10 februari verscheen bij Boom Lemma uitgevers De Seksparadox, over Nederland na de seksuele revolutie. Het boek brengt seksuele staat van Nederland in kaart. Wat zijn de normen in Nederland Seksland anno nu? Kennen we nog seksuele taboes. Seksonderwijs en pedofilie, tienergefriemel en genderopvattingen van de elite, dating en de kruising tussen seksualiteit en etniciteit, seksueel nationalisme en transgressie van seksuele normen: dit alles komt aan de orde in het boek dat eerder verscheen als themanummer van Sociologie Magazine (bron: persbericht).

Seksuele emancipatie geldt meer en meer als het vlaggenschip van westerse idealen als persoonlijke bevrijding, gelijkheid en vooruitgang. Dat klinkt mooi, maar de redacteuren stellen dat de emancipatiebeweging in de praktijk op onvoorziene problemen stuit. Ons denken over seksuele emancipatie is aan een grondige herziening toe, stelt De Seksparadox dan ook prikkelend. De bundel geeft zo visie en voeding aan één van de meest opwindende onderzoeksterreinen in de sociale wetenschappen. Welke seksuele taboes bestaan er eigenlijk nog in Nederland? En hoe moeten we verder met emancipatie in de 21 ste eeuw? Op maandag 17 februari staan deze vragen van 20.00 tot 22.00 uur centraal tijdens het Kenniscafé in De Balie, waar ook het boek gepresenteerd wordt. Martijn van Calmthout (De Volkskrant) spreekt daar met Laurens Buijs (UvA), Gert Hekma (UvA), Marianne Cense (Rutgers WPF) en Sanne Koevoets (Universiteit Leiden).

Lees ook:Lezing ‘Twee Vrouwen’ bij COC Limburg
Lees ook:Tentoonstelling, debat en boek Benno Premsela
Lees ook:Mosse lezing over seksuele opvoeding
Lees ook:Homostudies komt met serie Mosse lezingen
Lees ook:Run op inschrijving homosymposium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>