LGBT’s: kijk niet naar de Winterspelen!

De vaderlandse bollebozen zijn naar Sotsji vertrokken om op tijd te zijn voor de opening van de Winterspelen. Als (al dan niet roze) individuen kunnen we nog één ding doen: kijk er niet naar op tv! Zeker niet naar een propagandistische vertoning als de openingsceremonie. Als Rusland ‘homopropaganda’ verbiedt, moeten wij op onze beurt iedere vorm van propaganda uit dat land boycotten. Of simpelweg negeren. Gewoon niet naar kijken op tv.

In de jaren tachtig bestond de leuze: ‘Stel je voor er komt oorlog en niemand gaat erheen.’ Dat sloeg op de Koude Oorlog en de wapenwedloop tussen Oost en West. Een ludiek protest tegen de kruisraketten. Nu kunnen we dat omzetten in: ‘Stel je voor er zijn Winterspelen en niemand kijkt ernaar.’ Wat mij betreft: atleten, toi-toi-toi, maar ik kijk de komende twee ergens anders naar. In ieder geval kunnen we nog één keer onze stem laten horen tegen het Russisch anti-homo- en anti-mensenrechtenbeleid én tegen Rutte en de zijnen, die met zijn halsstarrigheid en in tenenkrommende interviews alle LGBT’ers een oorvijg uitdeelde.  Vrijdag, als de Spelen beginnen, trekt roze Nederland gebroederlijk en gezusterlijk naar het Homomonument (vanaf 18.30 uur). ‘Neem een kaars mee’, vraagt de organisatie.

 

Lees ook:Homoseksuele filmmaker roept medemoslims op stem te laten horen
Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji
Lees ook:Muzikaal protest Dweilorkest in Sotsji
Lees ook:Noorse homo-minister met zijn man naar Sotsji
Lees ook:Oeganda: nieuwe anti-homowet als kerstcadeautje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>