Maria Schneider overleden

Donderdag 3 februari is de Franse actrice Maria Schneider in Parijs overleden. Ze werd 58 jaar en stierf na een lang ziekbed aan de gevolgen van kanker. Schneider werd bekend door haar hoofdrol in de film ‘Last Tango in Paris’ van regisseur Bernardo Bertolucci uit 1972. In 1974 kwam Schneider er openlijk voor uit dat ze biseksueel was. In 1979 was ze te zien in de Nederlandse film ‘Een vrouw als Eva’. Daarin speelde ze de lesbische minnares van Monique van der Ven. In deze film van Nouchka van Brakel speelde Van der Ven huisvrouw Eve, getrouwd met Ad (gespeeld door Peter Faber). Ze raakt overspannen en gaat met een vriendin op vakantie naar Frankrijk. Daar raakt ze verliefd op Liane, de rol die Schneider speelde.

 

De plot van de film concentreert zich daarna op de strijd om de voogdij van het kind, als Eve man en kind verlaat en in de commune intrekt, waarin Liane leeft. De hoofdrol in ‘Last Tango’ speelde Schneider op 19-jarige leeftijd, als tegenspeelster van Marlon Brando. De vele naaktscènes zorgden in die tijd voor veel reuring. Ze raakte later ‘aan lager wal’, zo melden veel media: kampte jarenlang met een alcohol –en drugsverslaving.  Vanaf de jaren ’90 speelde ze nog in een paar films, voor het laatst in de Franse film ‘Cliente’. De actrice wordt begraven op de beroemde Parijse begraafplaats Père Lachaise, deelde de familie mee.

Lees ook:Elizabeth Taylor overleden
Lees ook:Franse acteur Michel Serrault overleden
Lees ook:Karlheiz Bohm, Sissi-keizer en Fassbinder coryfee, is overleden
Lees ook:Homo’s vallen op Daniel Craig
Lees ook:Bette Midler krijgt Tony Award voor hoofdrol in ‘Hello Dolly’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maria Schneider overleden

  1. Ella

    Verbijsterd,
    Zoals ik naar de film keek van Last Tango”.
    Gegroet mooie vlinder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>