TV-campagne tegen homofobie op school van start

IMG_20160518_105644Het Gay-Straight Alliance-Netwerk (GSA) van het COC lanceert een tv-commercial waarin bekende acteurs en rappers opkomen voor homojongeren. Jongeren worden opgeroepen om ook in actie te komen tegen homofobie op school en een GSA op te richten:  clubjes  hetero- en homoleerlingen die zich inzetten tegen homo- en transfobie. De commercial is te zien op MTV, TMF, Comedy Central en rondom jongerenprogramma’s op Nederlans 1, 2 en 3. (eerste maal vanavond 18:52 uur op Nederland 1) (bron: persbericht).

De Bekende Nederlanders maken in de commercial een statement tegen homofobie. Verschillende rappers doen mee in de clip (klik hier voor filmpje). ‘In de hiphopcultuur heerst nog veel homofobie’, zegt Gers (bekend van Broodje Bakpao). Ook Sef en Glen van Flinke namen, Dio en jong talent Monsif keren zich in de clip tegen homodiscriminatie. In de clip doen ook TMF-VJ Veronica, jonge acteurs Gaite Jansen (In therapie), Robert de Hoog (winnaar Gouden Kalf en eerste Nederlander in een Spielberg-film) en Spangas acteurs Jasper Gottlieb, Talisia Misiedjan en Titia Hoogendoorn mee.

Op gaystraightalliance  kunnen jongeren in contact komen met andere GSA-jongeren en meer lezen over hoe je een GSA opzet. Het GSA-Netwerk kwam op 10 december in het nieuws door de Paarse Vrijdag-actie. GSA’s op bijna 150 scholen riepen medeleerlingen en docenten op om in het paars naar school te komen als statement tegen homo- en transfobie. Zelfs minister-president Rutte droeg die dag paars. Homo- en transfobie is op scholen nog een groot probleem. ‘Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en net zoveel leerlingen zegt een probleem te hebben met openlijke homoseksualitei’, zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider Jongeren en Onderwijs bij COC Nederland. COC Nederland ondersteunt de Gay-Straight Alliances in Nederland. De videoclip is geregisseerd door Sia Hermanides. Eerder maakte Hermanides de bekroonde korte film Suikertrip en werkt momenteel aan de serie ‘Heet Gras’, waarin een lesbisch meisje de hoofdrol speelt.

Lees ook:Scholieren dragen paars tegen homofobie
Lees ook:Paarse vrijdag op middelbare scholen
Lees ook:Paarse vrijdag tegen homofobie
Lees ook:Paarse vrijdag tegen homofobie op scholen
Lees ook:Hetero’s komen voor homo’s op in filmpjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>