Dolly bespreekt ‘Ik ontmoette een man’

IMG_20160522_142305In het radioprogramma Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein, woensdag 2 juni 2010 van 19.00-20.00 uur, spreekt de diva in het kader van Dolly’s Boekenclub met Martie Woudhuizen (Roze Leeslijst) en Gerrie Hondius (Ik ontmoette een man). Op 3 juni zal demissionair minister Ronald Plasterk de eerste Roze Leeslijst in ontvangst nemen in Café Rosé van Woonzorgcentrum de Rietvinck in Amsterdam. Aan de vooravond van deze feestelijke presentatie praat Dolly met Martie Woudhuizen over dit bijzondere initiatief (bron: persbericht).

 

Met deze roze leeslijst en roze leesgroepen combineert ANBO Amsterdam het enthousiasme over leesgroepen en het effect van deze groepen op deelnemers enerzijds, en de bittere noodzaak om het isolement te verminderen van oudere lesbische en homoseksuele Amsterdammers. Mensen hebben de behoefte om af en toe met gelijkgestemden om te gaan. Zeker in een leesgroep is dat prettig, omdat je bij het bespreken van het boek ook je eigen leven inbrengt. En dat is bij homo- en lesbische ouderen nu eenmaal anders verlopen dan bij hetero’s.

 

Duizendpoot Gerrie Hondius tekent, schildert, zingt, dicht en schrijft. Vorige maand was ze nog met collega-tekenaars Barbara Stok en Maaike Hartjes te gast op de stripbeurs in Barcelona, waar haar autobiografische stripboek Ik ben God extra in de aandacht stond. Op 28 mei verschijnt bij Uitgeverij Contact haar eerste boek zonder tekeningen getiteld Ik ontmoette een man. Hierin vertelt Hondius in korte verhalen, anekdotes en tekstminiaturen over de meer dan honderd mannen die ooit een rol speelden in haar leven. Herkenbare types als de ex, de eerste liefde, de leuke leraar en de onbereikbare man passeren in rap tempo de revue. Wie weet ken je zelf, of bèn je zelf zo’n man?

 

DBWA is live te beluisteren in en rond Amsterdam via Salto 1: 106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en wereldwijd online via www.salto.nl doorklikken naar StadsFM (logo rechts op pagina) of twee maanden na uitzending via StadsFM Streaming OnDemand. Met dank aan: Gays & Gadgets, Stichting George Mosse Fonds van de UvA en Stichting Bellefleur.

Lees ook:Boris Dittrich te gast bij Dolly’s radioprogramma
Lees ook:Dolly haalt alles uit de kast op MVS
Lees ook:Dolly te gast in eigen radioprogramma
Lees ook:LesBian Pride en Roze Kinderfestival in Dolly’s Bonte Woensdagavondtrein
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein – Robert Long

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>