Gay Classics in Pathé Amsterdam en Den Haag

Elke eerste woensdag van de maand verzorgen Pathé Buitenhof in Den Haag en Pathé de Munt in Amsterdam ‘Gay Classics’: een speciale roze film. Woensdag 2 september 2009 brengt de Haagse bioscoop de Spaanse film ‘Dos centimetros’ uit 2005. In het Amsterdamse Pathé de Munt draait die avond de Italiaanse filmklassieker ‘Satyricon’ uit 1969. Ontvangst is om 20.30 uur met een welkomstdrankje; de film begint om 21.00 uur. Toegang kost 7,50 euro.

 

Satyricon‘ van Frederico Fellini (1920-1993) is een klassieke zedenschets van Gaius Petronius Arbiter (een schrijver aan het hof van keizer Nero)  over twee studenten die in het oude Rome van alles beleven.   Van het boek zijn alleen fragmenten bewaard gebleven: daarom maakte Fellini er een fragmentarische film van. Vanuit zijn absurdistische wereldbeeld vol clowneske figuren en dromen. ‘20 Centimetros‘ is een komische Spaanse musical over Marieta, een travestiet die spaart voor een operatie om twintig overbodige centimeters van haar lijf te laten weghalen.

Lees ook:Gay Classics in Pathé Amsterdam en Den Haag
Lees ook:Gay Classics in Pathé Amsterdam en Den Haag
Lees ook:Gay Classics bij Pathé de Munt en Buitenhof
Lees ook:Gay Night bij Pathé Amsterdam en Utrecht
Lees ook:Gay Classics bij Pathé de Munt en Buitenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>