Vrienden en homorechten bij Dolly

Ik ben je vriend‘ is de titel van de nieuwste verhalenbundel van Gerard van Emmerik. Hij komt erover praten met Dolly Bellefleur in haar radioprogramma ‘Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein’ op woensdag 4 maart. Eerder schreef van Emmerik: ‘Iets scherps, een priem’ (1993), ‘de stem van de meester’ (1996), ‘De stemmen’ (2001) en ‘De verzachters’ (2005). In ‘Ik ben je vriend’ neemt een ex-gedetineerde een vluchteling mee naar huis, belooft een zoon  zijn moeder bij haar zelfmoord te helpen en ontfermt een alcoholische weervrouw  zich over een verwaarloosd kind. Uiteenlopende personages, met één ding gemeen: een toevallig bezoekje aan en wegrestaurant.

 

Als tweede gast komt fotografe Daan Stringer. Op 13 maart opent bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) de expositie ‘Gay Rights Activist in Court’: het verslag van een rechtszitting van Jimmy, een homo asielzoeker die sinds 2002 probeert asiel aan te vragen. In zijn geboorteland Libanon is hij zijn leven niet zeker: zijn vader zwoer eerwraak. Stringer kreeg volop gelegenheid tijdens de rechtszaak te fotografen: een unicum. Zij fotografeert naast documentaires en reportages regelmatig roze evenementen en momenten. Belangrijk daarbij vindt ze diversiteit en door haar foto’s bijdragen aan zichtbaarheid. De uitzending is woensdag live te beluisteren van 19.00 tot 20.00 uur via Salto 1: 1:106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en via www.salto.nl, doorklikken naar StadsFM (bron: persbericht).

Lees ook:Dolly te gast in eigen radioprogramma
Lees ook:Thema-avond Homogroep Zuid in Amsterdam
Lees ook:Marcouch in radioprogramma De Homokumshow
Lees ook:European Gay Ski Week
Lees ook:Rusland: gruwelijke moord op transvrouw

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrienden en homorechten bij Dolly

  1. Pingback: Expositie Gay Rights Activist in Court | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>