Tv-tip: ‘Jerusalem is proud to present’

IMG_20160518_105644Woensdagavond 30 juli zendt VPRO Import ‘Jerusalem is proud to present’ uit, een Israëlische documentaire uit 2007. Op zaterdag 2 augustus vindt in Amsterdam de Canal Parade plaats: het organiseren van zo’n evenement is niet overal vanzelfsprekend. Zo leidde in 2006 de organisatie van de Pride Parade in Jerusalem tot grote politieke en religieuze spanningen. De anders zo verdeelde Joden, moslims en christenen sloegen de handen ineen om gezamenlijk te strijden tegen de ‘ontheiliging van de Heilige Stad’.

Aan de andere kant van het spectrum stonden mensenrechten-activisten en de organisatoren van de Pride Parade. Ze moesten opkomen voor hun recht om zo’n parade te houden, maar ook bedreigingen het hoofd bieden. De tegenstand bleek veel feller dan verwacht. Het is duidelijk dat regisseur Nitzan Gilady meer op heeft met de organisatoren van de parade dan met de tegenstanders, maar toch verliest hij niet uit het ook wat de tegenstanders bezielt. Nederland 2, 23.35-01.35 uur, VPRO Import (bron: VPRO)

Lees ook:Tv-Tip – Pride Parade Jerusalem
Lees ook:Jerusalem Pride verbroedert Joden en moslims
Lees ook:Massale opkomst Pride Parade Rome
Lees ook:Verbod of niet, Moskou Pride gaat door
Lees ook:Homogroepen niet blij met WK voetbal in Rusland en Quatar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>