Cyndi Lauper verzoent homostel in soap

scèneZangeres Cyndi Lauper was donderdag op de Amerikaanse tv te zien in de soapserie ‘As The World Turns’, waar homokoppel Luke en Noah na maanden elkaar eindelijk publiekelijk in de armen mochten nemen. Er waren talloze cliffhangers voor nodig, voor de eerste homozoen on national tv een feit was. Telkens als de twee op het punt stonden elkaar te zoenen, kwam er nét iemand binnen. Lauper speelt zichzelf in de soap: ze komt een nieuw album promoten in soapstadje Oakdale en Luke regelt een interview met haar voor de plaatselijke krant. Het homokoppel had ruzie en Lauper brengt ze weer bij elkaar.

 

snèneTekst van Lauper in deze ‘gay pride aflevering’: ‘In kleine stadjes heb je minder rechten omdat je geïsoleerd leeft. Ik begrijp nooit waarom mensen zo reageren. Als je van elkaar houdt, dan hou je van elkaar.’ Die tekst zal geen Nobelprijs voor de literatuur opleveren, maar de Amerikaanse homo's waren verrukt. De boys zijn vlak voor haar komst uit elkaar. Lauper: ‘Ik draag deze show op aan Luke en Noah, want ik ben er zeker van dat ze weer bij elkaar komen.’ Ze zingt haar song ‘True Colors’. Na de song neemt Noah Luke mee naar buiten en drukt hem op het hart dat hij ‘de enige echte’ is; dan volgt dé kus, ‘and it’s a good one’. Maar soap zal geen soap zijn, als er aan het eind van de aflevering geen kink in de kabel komt: niks happy ever after: Noah zegt dat hij de dag erop het leger in moet. Zo gaat dat, in soaps.

Lees ook:Mogen ze dan nooit zoenen?
Lees ook:Homo partnerschapregistratie in EastEndens
Lees ook:Canadese radio verbant antihomo song Dire Straits
Lees ook:Coming-out in Eastenders op Nieuwjaarsdag
Lees ook:Clubeigenaar verbiedt Surinaamse band spelen antihomo-lied

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Cyndi Lauper verzoent homostel in soap

  1. ATWTfan

    Gelukkig zal Noah zich bedenken komende week! Hij komt namelijk voor de keuze te staan: Het leger in en niet uitkomen voor zijn seksualiteit of niet het leger in en terug naar Luke. Hij gaat voor Luke kiezen.

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Good for him (en voor ons)!

      /   Reply  / 
  3. Minora

    We willen natuurlijk meer dan alleen een zoen zien! Het zal mij benieuwen of we de 2 oud zullen zien worden in de soap. Dat durven de makers vast niet aan.

      /   Reply  / 
  4. erik feenstra

    Dat moeten we afwachten.
    Net als in het bnummer “Que sera sera, whatever will be, will be’.

      /   Reply  / 
  5. ATWTfan

    Ik heb het idee dat we ze wel in een vrijscène gaan zien. Regelmatig hebben ze het erover dat ze die volgende stap willen nemen en het is al een paar keer bijna van gekomen. Al zul je er niet al te veel van zien. Niet zozeer omdat het om twee jongens gaat, maar omdat ATWT nooit heel uitgebreid de vrijscènes van de jongere karakters laat zien. En als ze deze week weer bij elkaar komen is er niet echt iets wat ze nog tegen zou houden.

    En of we ze oud zien worden, geen idee. Jongere acteurs blijven meestal maar een paar jaar in soaps om daarna andere dingen te proberen. Daarom vond ik het al heel wat dat Van Hansis (Luke) zijn contract verlengde eerder dit jaar. Jake Silbermann (Noah) heeft geen vast contract.

    Er is altijd natuurlijk de mogelijkheid om ze jaren later terug te halen, gespeeld door andere acteurs.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>