Tim Cook volgt Steve Jobs op als topman Apple

De nieuwe topman van Apple is Tim Cook (zie foto). Hij volgt Steve Jobs op, die Apple oprichtte, maar nu om gezondheidsredenen moet terugtreden. Cook werd in het verleden omschreven als de machtigste homo in Silicon Valley. Hoewel hij nooit openlijk uit dek ast kwam, heeft hij ook nooit ontkend dat hij homo is. Cook nam de taken van Jobs al in januari over, toen hij om medische redenen een stap terug moest doen.

Adviseurs van Apple zouden Cook hebben gezegd zijn geaardheid te verzwijgen om het imago van het bedrijf niet te schaden. Homo’s in de Ict-wereld hopen dat hij met een coming-out veel kan bijdragen aan doorbreken van taboes over homo’s op de werkvloer.

Lees ook:Directeur Apple komt uit de kast
Lees ook:Rusland verwijderd Steve Jobs-monument omdat Tim Cook homo is
Lees ook:Topman Apple krijgt homoprijs Visibility Award
Lees ook:In Rusland weggehaalde Steve Jobs-monument staat te koop
Lees ook:Apple knipt lesbisch koppel uit commercial

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>