COC toont Poolse ‘roze trouwfoto’s’

Tien jaar na de openstelling van het burgerlijk huwelijk in Nederland bestaat er in veel andere landen in Europa een regeling voor huwelijk of partnerschap. Polen is een van de achterblijvers op dit gebied. De organisatie KPH Wroclaw, de samenwerkingspartner van COC Haaglanden, heeft een fototentoonstelling gemaakt om de discussie in Polen te stimuleren. Naast zwart-witfoto’s van Poolse homo- en lesbostellen die willen maar nog niet kunnen trouwen, hangen er kleurenfoto’s van Polen die getrouwd zijn in onder andere Nederland, België en Zweden. De expositie draagt de veelzeggende titel ‘Yes, we want too’ (bron: persbericht).

 

Ter gelegenheid van The Hague Pride is deze bijzondere expositie te zien in het Atrium van het Haagse stadhuis aan het Spui van maandag 8 augustus tot en met 5 september van 9 tot 18 uur (zondag gesloten). De samenwerking van COC en KPH komt voort uit de stedenband tussen Den Haag en Warschau en heeft door de komst van vele Polen naar de regio (voornamelijk Westland en Den Haag) een nieuwe dimensie gekregen. COC Haaglanden werkt voor de HLBT-doelgroep in de negen gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden (Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer).

Lees ook:Poolse Party bij COC Haaglanden
Lees ook:Poolse avond bij COC Haaglanden
Lees ook:COC bij dodenherdenkingen in Haaglanden
Lees ook:Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag
Lees ook:Grootste homoconferentie in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>