Herinnering: Mosse lezing over Amsterdamse leerscène

IMG_20160515_120958Woensdag 18 maart 2009 vindt de tweede Mosse lezing plaats van een serie die dit voorjaar worden georganiseerd. Pieter Clays verzorgt en multimediale ‘storytelling presentatie’: ‘Going Dutch, The (his)tory of Leather Amsterdam’. De hoofdstedelijke leerscène begon ruwweg gezegd met de opening van pension de Argos in 1956. Speciale aandacht is er voor leericoon Rob Meijer, leerdichter Jim Holmes, de stempel die hiv op de scene drukte en de leerscène door de jaren heen. Pieter Claeys is een 27-jarige Amsterdamse leerfan, die betrokken is bij de organisatie van de XXXLeather Parties. In 2008 startte hij een multimedia onderzoeksproject over de Amsterdamse leerscène, te volgen op www.lthr.nl (bron: persbericht).

 

De Stichting George Mosse van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft als doel homo -en lesbostudies te bevorderen. Die studies bestaan sinds 1978 aan de UvA, binnen de sociale wetenschappen. De Amerikaanse historicus Mosse liet na zijn dood in 1999 een legaat na aan de UvA ten behoeve van Homostudies. De aankondiging is in het Engels, dus ik neem aan dat de lezing dat ook zal zijn. De lezing is grtis bij te wonen en vindt plaats van 17.00 tot 19.00 uur in Zaal Heren 17, Bushuis, Kloveniersburgwal 48. Op 15 april behandelt Daphne van de Bongardt seksuele opvoeding in Nederland en op 13 mei houdt Marjolijn Kok haar lezing: ‘Queering the Question: On Archeology’.

Lees ook:Mosse lezing over historie Amsterdamse leerscène
Lees ook:Homostudies komt met serie Mosse lezingen
Lees ook:Laatste Mosselezing gaat niet door
Lees ook:Mosse lezing over seksuele opvoeding
Lees ook:Mosse lezing – Archeologie door een roze bril

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Herinnering: Mosse lezing over Amsterdamse leerscène

  1. Pieter

    Leuk dat je er ook reclame voor maakt op je blog! :-) Het zal vooral ‘storytelling’ zijn aangezien de ‘multimedia’ nog al wat tijd in zou nemen – edoch, als je iets meer wil weten over leer en leermannelijkheid ben je van harte welkom!

      /   Reply  / 
  2. Pieter

    Oh en het gaat ook over de geschiedenis van onze eigen Amsterdamse leerscene natuurlijk!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Amsterdamse leerscène boeiend genoeg om uit te diepen | Gay

  4. Pingback: Amsterdam wint Mister Leather Europe 2009 | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>