Drag sterren Bianca Del Rio & Courtney Act in Theater Amsterdam tijdens Gay Pride 2015

amsterdamgaypride-logo2013[1]Theater Amsterdam kleurt roze tijdens de Amsterdam Gay Pride. In het openingsweekend op zaterdag 25 en zondag 26 juli zullen RuPaul’s Drag Race sterren Bianca Del Rio & Courtney Act het podium beklimmen. Deze twee shows zijn bijzonder omdat het tijdens het normale programma van Gay Pride vooral om (straat)feesten en debatten draait. Theater Amsterdam heeft deze sterren speciaal voor het openingsweekend naar Nederland gehaald als een theatrale en onderscheidende toevoeging op het bestaande programma (bron: persbericht).

De drag scene is weer op de kaart gezet sinds RuPaul een platform gaf voor onbekende travestieten om hun kunsten te vertonen in het programma ‘RuPaul’s Drag Race‘, in de VS te zien op LOGO en in Nederland op OUT TV. Een van de grootste talenten was de winnares van seizoen 6, Bianca Del Rio. Deze hysterische comédienne is sneller dan het geluid en is op zijn zachtst gezegd niet op haar mondje gevallen. Met haar clowneske look en haar keiharde grappen krijgt ze iedereen aan het lachen. Eerder dit jaar stond ze in een uitverkochte Melkweg met zeven andere kandidaten uit Drag Race. Theater Amsterdam haalt Bianca terug naar Amsterdam voor haar volledige vijf kwartier comedyspecial ‘Rolodex of Hate’.
Een andere grote ster uit de show is Courtney Act, die doorbrak in Australië als kandidaat bij ‘Idols’. Haar zangkunsten kwamen goed van pas tijdens ‘Rupaul’s Drag Race’ waar ze naast Bianca in de finale stond. Haar show bevat veel cabaret invloeden, (pop) ballads en ze vertelt over haar avonturen met mannen, als niet van echt te onderscheiden vrouwen zijn, maar ook als ‘gewone’ mannen. Ze wordt begeleid door een live band. Nog niet eerder stond deze drag in Amsterdam op de planken, met haar Cabaret show ‘Boys Like Me’ zal ze het Pride weekend in Theater Amsterdam aftrappen. Voor beiden shows zijn kaarten verkrijgbaar: zie website.
Zaterdag 25 juli 2015
Courtney Act – Boys Like Me
Open: 21.00 uur | Entree: €30,-
Zondag 26 juli 2015
Bianca Del Rio – Rolodex of Hate
Open: 21.00 uur | Entree: €45,-

Lees ook:The House of NYX presents: Bianca Del Rio -winnares Rupaul’s Drag Race
Lees ook:The House of NYX presents: Adore Delano – Rupaul’s Drag Race Star (seizoen 6)
Lees ook:Drag King Betty Events tijdens Gay Pride Amsterdam
Lees ook:The House of NYX presenteert Lady Bunny op woensdag 5 november
Lees ook:Coffee Frenemies – drag queens in commercial Starbucks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>