Auteur Willem Bijsterbosch overleden

Vorige week maandag werd auteur Willem Bijsterbosch (1955-2010) dood aangetroffen in zijn woning in Den Haag; waarschijnlijk overleed hij rond 15 januari. Bijsterbosch publiceerde tussen 1981 en 1997 acht romans: werken die veel goede kritieken kregen, maar geen groot publiek wisten te bereiken. Hij debuteerde in 1981 met ‘Motief onbekend’. Daarna verschenen onder andere ‘Alarmfase Een’ (1983), Handlangers (1985), ‘Van Een Knecht’ (1987), ‘Ketser de neger’ (1990) en ‘Van de Wachters’ (1997). Zijn werken waren een weelderige wereld vol homokarakters.

De werken speelden zich vaak af op het landgoed Wordragen in Brabant en deels in een stad die aan den Bosch deed denken. Na 1997 schreef hij nog wel, maar publiceerde niet meer. Bijsterbosch is maandagmorgen 25 januari in stilte gecremeerd op begraafplaats Nieuw Eykenduynen in Den Haag. Met zijn familie had hij geen contact meer. Hij liet enkel een bed, een stoel en een tafel na: zijn boeken had hij allang weggedaan en onlangs nog schrijf schrijfmachine en bureau: schrijven kon hij toch niet meer, vond hij zelf.

Lees ook:Frank Sanders: ‘Ik was vaak bang voor Jos’
Lees ook:Crematie eigenaar Eagle Amsterdam
Lees ook:Michael Jackson vanaf vrijdag opgebaard in Neverland
Lees ook:Crematie Sugar Lee Hopper
Lees ook:Homo begraafplaats in Denemarken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>