Vanavond op de Belgische tv-zender Canvas een nieuw culinair programma. Alweer één? Ja, maar wel een aardige originele: kookboekenschrijver, presentator en topkok van zijn eigen restaurant Luzine in Leuven, Jeroen Meus neemt ons in zijn nieuwe programma Plat Préféré naar de lievelingsgerechten van 10 beroemdheden. In aflevering 3 gaat hij langs de voormalige persoonlijke topkok van Freddie Mercury. En zo komen we te weten dat de zanger enkel iced vodka van het merk Stolichnaya, en champagne van Moët & Chandon dronk.
En daarbij is zijn favoriete gerecht Chicken Dhansak. Peter Freestone, 12 jaar lang Mercury’s rechterhand, kok, butler, stylist en vriend legt ons dat allemaal haarfijn uit maar leert ons ook een lesje in Indische curry’s en massala’s. Vanavond aflevering drie: 21:10 uur op Canvas. In de komende afleveringen komen we ook nog de culinaire voorkeuren van onder andere Jaques Brel en Salvador Dali te weten.
Lees ook:Héy, er zit een knop op je tv..
Lees ook:Speelfilm The crying game
Lees ook:Intersexe filmmaker vertelt BBC: ‘Ik word ongesteld, maar heb ook baardgroei’
Lees ook:Partner Freddie Mercury overleden
Lees ook:Speelfilm Brokeback Mountain vanavond op tv