Onderzoek: mannen durven zichzelf niet bloot te geven door rughaar

Rughaar is een groot taboe en heeft een behoorlijke impact op het leven van behaarde mannen. Dit blijkt uit een onderzoek dat baKblade Nederland deze week heeft verricht onder 571 mannen met rughaar. Zo is het hebben van een harig vachtje op de rug voor 37 procent van de ondervraagden wel eens reden geweest om bezoekje aan het strand of het zwembad over te slaan. Daarnaast heeft 25% van de respondenten wel eens gemeenschap of andere seksuele handelingen laten schieten, omdat zij zich geremd voelden door het hebben van rughaar. 42% van de mannen met rughaar geeft aan zich hiervoor te schamen (bron: persbericht).
Het onderzoek geeft aan dat rughaar een groot verborgen probleem is. “Er wordt vaak afkeurend of zelfs met walging op gereageerd”, vertelt Laurens Koopman van baKblade Nederland. “Het gevolg is dat veel mannen zich er voor schamen. Tot voor kort was het bovendien vrijwel onmogelijk om je eigen rug te ontharen. Dit maakte het noodzakelijk om jezelf ‘bloot te geven’ bij een schoonheidsspecialiste of een bekende. Voor veel mannen toch een brug te ver. Het zou in mijn ogen een verklaring kunnen zijn voor de opmerkelijke onderzoeksresultaten. Het geeft me bovendien veel voldoening dat we met de baKblade een goede doe-het-zelf oplossing tegen rughaar aanbieden in Nederland en België. Niemand moet zich geremd voelen door zijn eigen lichaam.”
Onderzoek
Uit het onderzoek van baKblade Nederland blijkt dat 73% van de ondervraagden hun rug ontharen, omdat zij het zelf niet mooi vinden. 42% schaamt zich ervoor en wil niet dat anderen het zien. 13% vindt rughaar onhygiënisch en nog eens 13% onthaart zijn rug enkel vanwege een klagende partner. Qua ontharingsmethode is scheren veruit het meest populair. 46% heeft er gebruik van gemaakt. Op de tweede en derde plek komen respectievelijk harsen (17%) en het gebruik van ontharingscrème (16%). 22% van de ondervraagden geeft aan pas sinds de lancering van de baKblade te zijn begonnen met het verwijderen van rughaar. 98% van de ondervraagden geeft aan dat zij de baKblade zouden aanraden aan anderen.
baKblade
De baKblade is een gepatenteerd hulpmiddel – waarvan er in Amerika in een paar jaar tijd honderdduizenden zijn verkocht – waarmee mannen in een mum van tijd hun eigen rug kunnen scheren. De zogenoemde dryGLIDE technologie zorgt hierbij gegarandeerd voor een glad en zacht resultaat. De baKblade is 3 keer zo breed als een normaal scheermes, wat het mogelijk maakt om binnen korte tijd een groot oppervlakte te bestrijken. De baKblade kan zowel droog als onder de douche gebruikt worden, is beveiligd tegen snij-ongelukjes en volledig pijnloos. Scheerschuim en batterijen zijn niet nodig. Meer informatie is te vinden op bakblade.nl.

Lees ook:Mannen met behaarde rug durven het strand niet op
Lees ook:Schaamte overheerst bij eerste keer seks
Lees ook:Leefsituatie mensen met hiv duidelijk beter
Lees ook:Vijftigplussers zijn creatief in bed – ze genieten ook van seks als hun lichaam iets mankeert
Lees ook:Heterovrouwen barebacken vaker dan homomannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>