Weg met de weigerambtenaar

Vrijdag 1 april 2011 is het tien jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk werd opengesteld. Sindsdien bestaat zoiets als een handrem op al die vooruitstrevendheid, de weigerambtenaar: ambtenaren die koppels in de echt moeten verbinden, maar dat bij homo’s en lesbo’s om principiële redenen weigeren. Zes jaar geleden voerden Albert Verlinde en de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) actie, maar het toenmalige kabinet ging niet overstag: de ambtenaren mochten blijven weigeren.

 

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel gaat samen met de SVGK met alle woordvoerders emancipatiezaken van de Tweede Kamer praten om ze te overtuigen dat weigerambtenaren moeten verdwijnen, net als obstakels bij adoptie door homo –en lesboparen. Ook COC Nederland wil er nog dit jaar vanaf, zoals blijkt uit de open brief vandaag in de Volkskrant. Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Het huidige kabinet geniet de ‘stille steun’ van de orthodoxe SGP, dat in hun ogen al te vooruitstrevende voorstellen opnieuw in de ijskast kan opbergen.

Lees ook:Weg met de weigerambtenaar!
Lees ook:Donner weigert gesprek met COC over weigerambtenaar
Lees ook:Gemeente hoeft weigerambtenaar niet te ontslaan
Lees ook:Weigerambtenaren voelen zich gediscrimineerd
Lees ook:Weigerambtenaren horen niet thuis in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>