Debat ‘De Nederlandse paradox’- homo/vrouw versus multiculti

Woensdagavond 26 januari 2011 organiseert de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de Balie in Amsterdam de debatavond ‘De Nederlandse paradox‘. Hoe is het gesteld met de emancipatiebeweging van vrouwen en homoseksuelen in een tijd waarin het debat over de multiculturele samenleving polariseert? Wat betekent het veranderde politieke landschap voor de emancipatie-beweging?  Homonetwerk UvA Pride roept de LGBT-beweging op te komen: ‘Het is belangrijk dat we hierover met elkaar in debat gaan, of je nou PvdA, SP, VVD, PVV of helemaal niet stemt.’ (bron: persbericht)

 

Sinds de opkomst van Pim Fortuyn worden gelijkheid tussen man en vrouw en acceptatie van homoseksualiteit steeds vaker gezien als kernwaarden van de Nederlandse cultuur. Volgens sommigen een kans voor verdere emancipatie van vrouwen en homo’s, volgens anderen een gevaarlijke ontwikkeling die leidt tot de opkomst van een ‘seksueel nationalisme’, dat met name moslims het mikpunt maakt van kritiek en uitsluiting. De Amsterdamse wethouder voor diversiteit Andrée van Es opent met een speech. Gasten zijn Ahmed Marcouch, Anja Meulenbelt, Ceylan Pektas-Weber, Elise van Alphen, Emir Belatoui, Nahed Selim, Natalia Walenkamp en Vera Bergkamp. Toegang 5 euro, ga naar http://www.uvapride.nl/ om kaarten te bestellen! De Nederlandstalige debatavond vormt de aftrap van de verder Engelstalige internationale conferentie Sexual Nationalisms op 27 en 28 januari 2011.

Lees ook:Politiek Café over geweld tegen homo’s
Lees ook:De week van nationalisme, homo’s en allochtonen in Amsterdam
Lees ook:Roze verkiezingsdebat in Amsterdam
Lees ook:Marcouch: ‘Asielzoekers moeten COC, Opzij en Verzetsmuseum bezoeken’
Lees ook:UvA Pride waagt zich aan Wilders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>