Homovriendelijk werkklimaat goed voor bedrijfsleven

Zichtbaarheid van roze werknemers is goed voor het bedrijf. Een open werkcultuur draagt bij aan de werving van nieuw personeel, een grotere afzet en verlaging van de kosten. De gay-straight alliantie, Company Pride Platform en FNV zijn blij met die conclusie. Dat diversiteit positief is voor het bedrijfsresultaat, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Woensdag 26 mei kreeg minister Maria van der Hoeven van EZ het rapport van Paul Overdijk (voorzitter Company Pride Platform). De begeleidingscommissie voor SEOR (wetenschappelijk onderzoeksbureau Erasmus Universiteit Rotterdam) bestond uit vertegenwoordigers van de vakbond FNV, het ministerie van OCW en het Company Pride Platform (bron: persbericht).

 

SEOR concludeert dat er voldoende redenen zijn om een open, degelijk diversiteitsbeleid te voeren met LGBT als belangrijke doelgroep. Er zijn voldoende aanwijzingen dat diversiteit positief uitwerkt op één of meer van de bedrijfsprestaties zoals werving, afzet en kosten. De kosten voor het invoeren van een goed, specifiek homovriendelijk diversiteitsbeleid zijn maar bescheiden. Wel is er een tekort aan harde cijfers en is meer onderzoek nodig, zo concluderen de onderzoekers. Ook moeten ervaringen van de doelgroep zelf beter in kaart gebracht worden. Dat kan door gerichter signaleren van discriminatie en onbehagen. Hiervoor is versterking van de bewustwording nodig en commitment van vooral de top van het bedrijfsleven.

Lees ook:Gezocht: lesbo, homo, bi en transgender in MKB
Lees ook:Vier ton voor roze alliantie
Lees ook:Tentoonstelling 25 jaar roze netwerken in bedrijfsleven
Lees ook:Company Pride Platform heet nu Workplace pride
Lees ook:Universiteit Maastricht krijgt roze platform

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>