COC Amsterdam doet aangifte tegen Republikeinse Moderne partij

COC Amsterdam heeft vandaag melding gedaan bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam en doet aangifte bij de politie tegen de Republikeinse Moderne Partij. Aanleiding zijn de controversiële uitspraken van kandidaat raadslid Delano Felter op de Amsterdamse zender AT5 over homoseksualiteit. Politie en het Openbaar Ministerie moeten onderzoeken of er sprake is van discriminatie. Felter spreekt hier als vertegenwoordiger van een politieke partij en heeft als kandidaat raadslid een grote publieke verantwoordelijkheid, aldus COC Amsterdam. De vereniging hoopt dat meer Amsterdammers bij het Meldpunt Discriminatie zullen aankloppen (bron: persbericht).

COC Amsterdam vindt de uitspraken schokkend en beledigend en eist dat Felter publiekelijk afstand moet doen van zijn uitspraken, die homofobie in de hand werken. Felter zegt op AT5 onder meer ‘er zijn hele agressieve homofiele groepen, zoals bij de politie. Dat moet gewoon weg.’ Hij ziet homoseksualiteit als een ‘seksuele afwijking die bestreden moet worden door hetero’s’. Gevraagd naar wat hij eraan gaat doen als raadslid zegt de politicus ‘die mensen eruit sodemieteren’. Op de site van AT5 (waarop ook het interview met Boutkan te zien is) zijn veel reacties binnengekomen.

Voorzitter Dennis Boutkan vindt de uitspraken verwerpelijk. Hij moet er niet aan denken dat dit kandidaat raadslid gekozen wordt in de Amsterdamse Gemeenteraad, omdat Felter een complete bevolkingsgroep diskwalificeert: ‘Dit lijkt niet op een eenmalige uitglijder: hier zit blijkbaar een hele wereld van opvattingen achter die niet de onze zijn. Zelfs als hij afstand doet van zijn uitspraken is hij ongeloofwaardig.’ COC Amsterdam heeft de Republikeinse Moderne Partij om tekst en uitleg gevraagd, maar nog geen reactie ontvangen.

Lees ook:Toch boete voor anti-homo-uitspraak oud-politicus Delano Felter
Lees ook:COC verbijsterd over vrijspraak kandidaat raadslid Felter
Lees ook:Hoge Raad vindt Amsterdamse homohater toch strafbaar
Lees ook:Homohater voor de rechter
Lees ook:COC roept bedrijven op Ratelband te boycotten

1 Reacties // Reageer

One thought on “COC Amsterdam doet aangifte tegen Republikeinse Moderne partij

  1. FLoortje

    Die kerel van die partij is zelf homo, maar mag dat blijkbaar niet van zijn achterlijke geloof en dus dan maar een hetze voeren tegen homo’s. Ga lekker in je eigen land dit soort uitspraken doen, in NL is dat einde van een tijdperk, Geert houdt binnenkort grote schoonmaak.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>