Homohaat tiert welig in Oeganda

IMG_20160527_161320The Red Pepper, een Oegandese tabloid, heeft een paginagroot artikel gepubliceerd met de persoonlijke gegevens van mensen die volgens het blad homo’s in Oeganda financieel ondersteunt. De krant sprak zich al eerder fel uit tegen voorstanders van homorechten, maar gaat nu  een stap verder, door namen, adressen, kantoren en autogegevens te publiceren van mensen die ervan worden verdacht homorechten in het land financieel te ondersteunen. Eerder had het blad Oegandese mannen ‘geout’ en uitgelegd ‘hoe je een homo herkent’.

Oeganda krijgt een storm van kritiek over zich heen, sinds het parlement bezig is met een wetsvoorstel die antihomo wetten wil aanscherpen. Die wetten stammen uit het Victoriaanse tijdperk, toen het land een Britse kolonie was, maar gingen parlementsleden anno 2009 niet ver genoeg. In het ergst geval zou zelfs de doodstraf kunnen worden uitgesproken wegens homoseks. Door de kritiek van over de hele wereld (Zweden heeft zelfs gedreigd de subsidiekraan dicht te doen) lijkt in ieder geval de president wat in te willen binden. Hoewel de scherpe kantjes er vanaf zouden zijn, kunnen roze Oegandezen nog lang niet rustig slapen. Dit jaar zijn parlementsverkiezingen in het land en het leeuwendeel van de bevolking is mordicus tegen homoseksualiteit.

Lees ook:Uitstel antihomo wet Oeganda
Lees ook:Homo’s Oeganda kunnen levenslang achter de tralies
Lees ook:Oeganda ‘sterft liever in armoe’ dan dat het de anti-homowet blokkeert
Lees ook:Gay-life in Oeganda uitroeien
Lees ook:Homofobie slaat over van Oeganda naar Rwanda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>