Atlete Caster Semenya houdt wereldtitel

De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya mag haar gouden medaille behouden, die ze in augustus veroverde tijdens het Wereldkampioenschap Atletiek in Berlijn. Ze haalde de pers, omdat na haar superieure overwinning op de 800 meter hardlopen volop werd gespeculeerd over haar sekse. De Zuid-Afrikaanse regering, de Internationale atletiekfederatie IAAF en advocaten van de atlete zijn het erover eens geworden dat ze ‘niets fout heeft gedaan’.

Terug in haar geboorteland ontving de atelete een heldenontvangst. Semenya onderging een seksetest, maar de resultaten blijven vertrouwelijk, meldde het Zuid-Afrikaanse ministerie van Sport na overleg met de IAAF.

Lees ook:Heldenontvangst voor Zuid-Afrikaanse hardloopster
Lees ook:Zuid-Afrikaanse atlete zou hermafrodiet zijn
Lees ook:Triomfale rentree atlete Semenya
Lees ook:Gouden hardloopster moet geslachtstest ondergaan
Lees ook:Hermafrodiet is een kwetsende term

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>