Eerste openlijke homo in Duitse regeringstop

IMG_20160602_132651Of hij het tot minister schopt, is nog even afwachten, maar Guido Westerwelle zal in ieder geval de Duitse geschiedenisboeken ingaan als de eerste openlijke homoseksueel in de Duitse regeringstop. Gisteren was zijn partij, de liberale FDP, de grote winnaar van de Duitse Bondsdagverkiezingen. De SPD leed het grootste verlies sinds de oprichting  van de Duitse Bondsdag in 1949, het naoorlogse parlement van het land.    

De huidige grote coalitie tussen CDU en SPD gaat eraan: de SPD verloor dramatisch, het CDU een beetje, maar kan nu ‘veilig’ doorregeren met de partij waar ze zich beter bij thuis voelt. Dat betekent een ruk naar rechts bij onze Oosterburen, zij het dat de liberale chef Westerwelle genoemd wordt als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken: hij zou daarmee de eerste Duitse roze minister worden. Hoe dan ook: Merkel en Westerwelle zijn vandaag al wel meteen met elkaar om de tafel gaan zitten om coalitieonderhandelingen voor te bereiden.

Lees ook:Duitsland krijgt homoseksuele vice-kanselier
Lees ook:Voormalige Duitse politicus Guido Westerwelle overleden
Lees ook:Duitse minister komt uit de kast
Lees ook:Homo-minister onder vuur
Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>