Whoopi Goldberg komt op voor homo’s in Hongarije

Zondag 30 augustus 2009 begint in Boedapest de jaarlijkse Gay Pride. Niet zonder risico: de voorgaande edities hadden te maken met agressief geweld. De Amerikaanse filmster Whoopi Goldberg heeft een speciale boodschap ingesproken, die morgen op de eerste Pride dag in de Hongaarse hoofdstad zal worden uitgezonden. Ze filmde en reisde door het land en was openlijk verguld over Hongarije, aldus de organisator van de Pride.

 

Het homo-evenement biedt naast feesten een filmfestival, seminars en dit jaar ook workshops zelfverdediging. Vorig jaar werden de 1500 deelnemers aan de Pride aangevallen door Hongaarse skinheads tijdens een concert. Ook het jaar daarvoor kwamen fascisten en skinheads opdagen, scandeerden leuzen en gooiden met flessen en rookbommen naar de roze protestmarcheerders. De ambassades van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Spanje  Slovenië en Zweden kwamen met een gezamenlijk persbericht, waarin ze hun steun aan de Pride uitspraken: we steunen het recht van de LGBT groepen in Hongarije om in vrede met elkaar voor gelijke rechten te marcheren.

Lees ook:Ambassades in Boedapest steunen Gay Pride
Lees ook:Aanslag op homobar in Boedapest
Lees ook:Toename aantal hate crimes
Lees ook:Gay Pride Parade Boedapest gaat gewoon door
Lees ook:Rechtbank verwerpt verbod Gay Pride Boedapest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>