Prins Harry moet op antidiscriminatie cursus

De Britse prins Harry moet van het leger een antidiscriminatie cursus volgen. Dat meldde de BBC donderdag. Hij had al eens medesoldaten voor ‘gay’ uitgemaakt en liep op een feestje rond met een hakenkruis; deze week was er opnieuw ophef. De komiek Stephen K. Amos beweert dat de prins racistische opmerkingen tegen hem maakte. Hij zou hebben gezegd dat hij de komiek helemaal niet ‘zwart vond klinken’.

 

Harry maakte de opmerking in november na een optreden van Amos op de zestigste verjaardag van zijn vader, prins Charles. Dat zei Amos in een Brits tv-programma. Het was hem niet duidelijk of de prins de opmerking gekscherend bedoelde. Tja, wat moet je ervan zeggen? Het is niet slim van de prins, maar zou een roodharige boy – óók een minderheidsgroep – niet gewoon een geintje eruit geflapt hebben? Hoe dan ook: het leger grijpt in, omdat hij twee medesoldaten zou hebben gediscrimineerd. Op een video uit 2006 noemt hij een medesoldaat van Pakistaanse afkomst ‘onze kleine Paki-vriend’. Ook dat lijkt mij persoonlijk een opmerking, waarvan niemand wakker ligt, als een komiek die plaatst, maar een prins schijnt het niet te mogen. Hij heeft hiervoor inmiddels zijn excuses aangeboden.

Lees ook:Homoactivist Tatchell neemt het op voor prins Harry
Lees ook:Prins Harry ondergaat live op Facebook een hiv-test
Lees ook:Feestbeest Harry
Lees ook:Prins Harry ‘zou met homo’s willen experimenteren als zijn relatie niet werkt’
Lees ook:Welke mooie prinsen zijn nog single

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>