Nationaal COC Songfestival in Maastricht

Zaterdag 30 november is theater La Bonbonnière in Maastricht het domein van de 19e editie van het Nationaal COC Songfestival. Het begon ooit begon als knipoog naar het grote songfestival, toen Willeke Alberti in 1994 slechts 4 punten scoorde en ons land een jaar niet mee mocht doen. Toen bedacht COC Limburg een roze alternatief. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd, en weer terug in Limburg, omdat COC Limburg de wedstrijd vorig jaar won. Dertien deelnemers strijden tegen elkaar voor eeuwige roze roem; deelnemers van verschillende COC-verenigingen, maar ook van DWH Delft (de winnaar van twee jaar geleden), Workplace Pride en Stichting Outway.

Margreet Dolman tekent voor de presentatie, bijgestaan door ‘jaren 90-snoepje’ Mike Starink, in homoland bekend van ‘In bed is het fijn toeven’, een toneelstuk dat onder de hoede van Dolman ontstond. In de vakjury zitten Joan Franka, die in 2012 aan het ‘echte’  Songfestival deelnam, rockster Elle Bandita, Rob Rebergen (voorheen Tessa Internationaal) en Maria van Oosten (van vrouwenblad Zij Aan Zij, die in 2012 de Bob Angelopenning kreeg voor haar verdiensten voor de lesbische en bi-vrouwenemancipatie). De avond ervoor biedt Café Rosé van COC Limburg aan de Bogaardenstraat 43 de opwarmer, met een mix van klassieke en moderne Eurovisie- en Songfestivalkrakers én met een vleugje Zweedse schlagers, belooft de aankondiging.

Lees ook:Nationaal COC Songfestival 2015 op zaterdag 12 december in Nijmegen
Lees ook:COC Limburg zoekt zangtalent voor Songfestival
Lees ook:COC Limburg wint Nationaal COC Songfestival
Lees ook:Finale COC Songfestival in Roermond
Lees ook:COC Songfestival 2016 vindt plaats in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>