Gay-Straight Alliances ‘goed onderbouwd’

download (4)De Gay-Straights Alliances (GSA’s) zijn ‘goed onderbouwd’. Dat heeft de Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) officieel erkend. Een GSA bestaat uit een groep leerlingen (al dan niet LHBT) en een docent die het schoolklimaat van middelbare scholen veiliger wil maken voor LHBT leerlingen.

De GSA’s stellen seksuele diversiteit aan de orde, onder meer door het verzorgen van voorlichting, en bieden ondersteuning aan roze leerlingen in het voortgezet onderwijs. Op de website van GSA worden gratis actiepakketten aangeboden. Om een GSA te vormen, is ook een ondersteunende docent nodig. Het NJI erkent een interventie wanneer het ‘aannemelijk is dat de interventie de gestelde doelen kan bereiken’. De interventie houdt in dat de alliantie activiteiten plant die het gevoel van veiligheid van LHBT-leerlingen in het voortgezet onderwijs vergroten. De allianties benaderen scholieren via sociale media, advertenties en COC-Nederland. De interventies richten zich ook op docenten.

Lees ook:Project Veilige School voor homo’s in Heerlen
Lees ook:Homo’s veilig naar school in Maastricht
Lees ook:Klinken op succes van voorlichting Gay-Straight-Alliances in Limburg
Lees ook:Mosse Lezing Sam Meerhoff Dubbel Queer over onderwijs
Lees ook:Roze in beeld gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>