Vrijspraak in homoproces Egypte

Kaart_AfrikanlIn Egypte heeft de rechtbank 26 mannen maandag vrijgesproken van ‘uitspattingen en ontuchtige handelingen’. Ze waren door de politie in Caïro op 8 december opgepakt in een openbaar badhuis. De uitspraak werd met gejuich onthaald, melden plaatselijke media. De zaak baarde veel opzien toen een regeringsgezinde televisiezender beelden uitzond van arrestanten die halfnaakt werden afgevoerd.

Mensenrechtenactivisten hadden de nodige kritiek op de hele gang van zaken. De rechtbank had drie zittingen nodig voor de uitspraak viel. Familieleden van de beschuldigden ruzieden met fotografen die tijdens de zittingen foto’s van de mannen probeerden te nemen. Homoseksualiteit is niet verboden in Egypte, maar homo’s worden vaak veroordeeld voor losbandigheid, immoreel gedrag of godslastering. Onlangs werden acht mannen tot drie jaar celstraf veroordeeld omdat ze te zien waren op het eerste homohuwelijk in Egypte. Volgens de Egyptische homogemeenschap zijn er vorig jaar zeker 150 homoseksuelen opgepakt en/of berecht.

 

Lees ook:Egypte ketent homo’s 23 uur per dag vast
Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Nigeria: vier mannen aangeklaagd wegens sodomie
Lees ook:Homo-vonnis Kameroen van tafel
Lees ook:Vermeende homo’s in Senegal vrijgelaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>