Minder scheidingen bij same-sex koppels

Same-sex koppels lijken een standvastiger relatie met elkaar te hebben dat heteroparen. Dat blijkt uit onderzoek van het Williams Institute on Sexual Orientation and Gender Identinty Law & Public Policy aan de Universiteit van California. Het instituut onderzocht eerder ook al same-sex relaties en ouderschap.

De onderzoekers bestudeerden gegevens over echtscheingen bij same-sex huwelijken en partnerschappen in New Hampshire, Vermont, Californië, Washington DC, New Jersey, Washington en Wisconsin. Zo bleek in de staten Vermont en New Hampshire per jaar 1,1 procent van de getrouwde homostellen het niet met elkaar uit te houden, tegenover 2 procent heterokoppels.

Lees ook:Rechter verbiedt referendum tegen homohuwelijk
Lees ook:VS beleeft ‘Marriage Equality’s Huge Week’
Lees ook:Bruce Springsteen steunt homohuwelijk
Lees ook:Partnerregistratie mogelijk vanaf 0.01 uur
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minder scheidingen bij same-sex koppels

  1. Frans

    “Same-sex koppels lijken een standvastiger relatie met elkaar te hebben dat heteroparen.”

    Dat is een conclusie die je niet uit de gegevens kunt trekken. Het gaat hier om echtscheidingen, dus om geregistreerde partnerschappen of huwelijken. Volgens mij is het algemeen bekend dat homo’s gemiddeld genomen juist vaker van partner wisselen. Hiermee verband houdend kun je concluderen dat de trouwdrempel voor homo’s juist hoger ligt. Dus de homo’s *die* daadwerkelijk trouwen zijn dus gemiddeld genomen wat standvastiger.

    Dat ligt dus niet aan de standvastigheid van de gemiddelde homorelatie, maar gewoon aan het feit dat heterostellen sneller trouwen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>